Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leczo z kabaczka i pomidorków

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kabaczek 1,5 kg
boczek 400 g
pomidory 2 puszki
sól
chili Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Leczo z kabaczka i pomidorków

Kroki postępowania

1
Najczęściej do tego dania dodaję też kiełbasę ale tym razem użyłam tylko boczku. Boczuś kroję w kostkę i wrzucam do dość dużego garnka z łyżeczką oleju - podsmażam. W tym czasie obieram kabaczka i cukinię, usuwam pestki i środek i kroję w kostkę ale nie za małą bo w czasie gotowania i tak nam się lekko rozciapa. Wszystko wrzucam do garnka i mieszam.
Krok 1 - Leczo z kabaczka i pomidorków foto
2
Następnie dodaję pomidorki krojone z kartonika - są dużo smaczniejsze niż w puszce a obliczyłam, że nawet wychodzi taniej. Doprawiam solą i pieprzem, oregano i chili.
Krok 2 - Leczo z kabaczka i pomidorków foto
3
Gotuję do miękkości warzyw delikatnie mieszając. Na koniec smakuję i ostatecznie doprawiam jeśli to konieczne
Krok 3 - Leczo z kabaczka i pomidorków foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak