Leczo z kabaczka i pomidorków

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kabaczek

    1,5 kg
  • boczek

    400 g
  • pomidory

    2 puszki
  • sól

  • chili Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Leczo z kabaczka i pomidorków foto
Najczęściej do tego dania dodaję też kiełbasę ale tym razem użyłam tylko boczku. Boczuś kroję w kostkę i wrzucam do dość dużego garnka z łyżeczką oleju - podsmażam. W tym czasie obieram kabaczka i cukinię, usuwam pestki i środek i kroję w kostkę ale nie za małą bo w czasie gotowania i tak nam się lekko rozciapa. Wszystko wrzucam do garnka i mieszam.
Krok 2 - Leczo z kabaczka i pomidorków foto
Następnie dodaję pomidorki krojone z kartonika - są dużo smaczniejsze niż w puszce a obliczyłam, że nawet wychodzi taniej. Doprawiam solą i pieprzem, oregano i chili.
Krok 3 - Leczo z kabaczka i pomidorków foto
Gotuję do miękkości warzyw delikatnie mieszając. Na koniec smakuję i ostatecznie doprawiam jeśli to konieczne

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat