Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leczo z fasolki szparagowej

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 50 dag
marchew 5 szt
cebula 2 szt
pomidor 3 szt
margaryna 10 dag
woda 1/3 szkl
sól i pieprz
koncentrat pomidorowy łyżka
szczypiorek 1/2 pęczka
pomidorki koktajlowe kilka sztuk
czosnek 2 ząbki
chilli szczypta
przyprawa uniwersalna łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Leczo z fasolki szparagowej


1. Fasolkę szparagową myjemy, odcinamy końce i kroimy na mniejsze części około 2 cm. Gotujemy w osolonym wrzątku około 15 minut. Marchewki ścieramy na tarce o dużych oczkach, cebulę kroimy w kostkę i dusimy na roztopionej margarynie. Do warzyw dodajemy wodę i dusimy do miękkości.

2.Pomidory sparzamy chwilę we wrzątku, obieramy ze skóry i kroimy w kostkę. Pomidory i fasolkę dodajemy do warzyw, doprawiamy solą, pieprzem dodajemy przyprawę uniwersalną i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dusimy jeszcze chwilę, a na końcu dodajemy koncentrat pomidorowy i chilli. Szczypiorek siekamy i dodajemy do fasolki. Dekorujemy pomidorkami koktajlowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandraa 21.09.2015 19:52
Takiego jeszcze nie jadłam :) Fajne
Monika-twin 21.09.2015 14:41
super leczo.
paulina2157 21.09.2015 09:52
prosty i fajny przepis na obiad
Kuchenka 21.09.2015 09:24
ładna i apetyczna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak