Leczo z fasolką szparagową

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Letnie leczo, ale tym razem z fasolką szparagową w roli głównej. Jakie było? jak dla mnie rewelacyjne. Fasolkę uwielbiam, resztę warzywa także, połączone w jednym garnku z aromatyczną kiełbaską, pycha. U mnie było na kolację, jak przyszli znajomi.

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • kiełbasa zwyczajna

    2 sztuki
  • papryka zielona

    1 sztuka
  • papryka żółta

    1 sztuka
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • żółta fasolka szparagowa

    30 dag
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
  • cukinia

    1 sztuka
  • cebule

    1 sztuka
  • czosnek

    1 ząbek
  • pomidor

    0.5 kg
  • majeranek

    1 łyżeczki
  • tymianek

    1 łyżeczki
  • Papryka wędzona słodka mielona Prymat

    0.5 łyżeczki
  • koncentrat pomidorowy

    1 łyżeczka
  • natka pietruszki

    0.5 pęczka
  • pieprz czerwony

    1 łyżeczka
  • olej rzepakowy

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolkę obieram i kroję na kawałki. Cebule kroję drobno i czosnek i przesmażam na oleju rzepakowym. Pomidory sparzam obieram ze skóry, kroję i dodaję do cebuli. Dodaję fasolkę, 250 ml wody i na wolnym ogniu gotuję 10 minut. Papryki kroję na paski, i dodaję do garnka i gotuję kolejne pięć minut. Na końcu dodaję pokrojoną cukinię, koncentrat pomidorowy, sól, pieprz, tymianek, majeranek. Kiełbasę kroję na kawałki, przesmażam na osobnej patelni. Dodaję do lecza i gotuję jeszcze pięć minut, nie dłużej bo cukinia ma być al dente. Podaję z natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat