Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leczo z cukinią

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czerwone papryki 3
zielone papryki 3
żółte papryki 3
pomidorów 1 kg
średnie cebule 2
sól
pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Leczo z cukinią

Papryki umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. W brytfannie rozgrzać olej i wrzucić drobno posiekanie cebule. Gdy się zeszklą, dorzucić paprykę i smażyć, często mieszając. Kiedy papryka zacznie robić się miękka, dodać obraną ze skórki, wydrążoną i pokrojoną w kostkę cukinię. Niedługo po tym dodać pokrojone w drobną kostkę pomidory. Dusić, mieszając, do momentu, gdy papryka będzie miękka, a pomidory się rozgotują - jeśli jest ich za mało można dodać więcej, lub dołożyć wymieszanego z wodą koncentratu pomidorowego. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Najlepiej smakuje dnia następnego, kiedy smaki się już przegryzą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KasiaK90 21.10.2011 19:17
smaczne
tomek18 20.10.2011 12:49
też dodaje kiełbaskę ale pyszne trzeba przyznać:)
Barbara/zuza22_85 11.04.2011 15:56
pyszności ja jeszcze dodaje do niego jakieś miesko albo kiełbase

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak