Leczo z cukinią

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czerwone papryki

    3
  • zielone papryki

    3
  • żółte papryki

    3
  • pomidorów

    1 kg
  • średnie cebule

    2
  • sól

  • pieprz

  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Papryki umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. W brytfannie rozgrzać olej i wrzucić drobno posiekanie cebule. Gdy się zeszklą, dorzucić paprykę i smażyć, często mieszając. Kiedy papryka zacznie robić się miękka, dodać obraną ze skórki, wydrążoną i pokrojoną w kostkę cukinię. Niedługo po tym dodać pokrojone w drobną kostkę pomidory. Dusić, mieszając, do momentu, gdy papryka będzie miękka, a pomidory się rozgotują - jeśli jest ich za mało można dodać więcej, lub dołożyć wymieszanego z wodą koncentratu pomidorowego. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Najlepiej smakuje dnia następnego, kiedy smaki się już przegryzą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
KasiaK90 21.10.2011 19:17
smaczne
tomek18 20.10.2011 12:49
też dodaje kiełbaskę ale pyszne trzeba przyznać:)
Barbara/zuza22_85 11.04.2011 15:56
pyszności ja jeszcze dodaje do niego jakieś miesko albo kiełbase

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat