LECZO Z CUKINIĄ

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Podstawowe

  • kiełbasa

    1 kg ulubionej
  • cebula

    4 nieduże
  • pieczarki

    30 dag opcjonalnie
  • papryka czerwona

    4 większe
  • papryka żółta

    2 większe
  • cukinia

    2 duże
  • pomidor

    9 dużych

Dodatkowo

  • sól

  • oregano

  • majeranek

  • chili

    peperoncini, suszone
  • masło

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kiełbasę kroję w kostkę, cebulę w ćwierćplasterki, podsmażam chwilę na łyżce masła, po chwili dodaję pieczarki pokrojone na większe cząstki.
Pomidory sparzam, obieram ze skórki. Warzywa kroję (wielkość według waszych upodobań).
3 pomidory miksuję (robię to, bo lubię nieco rzadsze leczo, jeśli wy wolicie gęstsze - pomińcie ten krok), wszystkie warzywa wrzucam do gara razem z zmiksowanymi pomidorami i przyprawami.
Całość gotuję na małym ogniu do miękkości, co jakiś czas mieszając.
W razie potrzeby doprawiam do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Edita 09.05.2017 19:13
pyszna zupka
Wiesława1 08.05.2017 08:49
Fajna propozycja
gusia1000 08.05.2017 01:51
Dobre jedzenie.
Justi2401 07.05.2017 20:45
Pyszne leczo :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat