Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Leczo z bakłażanem

5.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona
3 szt
papryka zielona
1 szt
bakłażan
1 mały
cebula biała
1 szt
pomidory krojone z puszki
1 puszka
kiełbasa podwawelska
400 g
kostka rosołowa
1 szt warzywna
woda
750 ml
olej do smażenia
sól i pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
do smaku
Sklep Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
do smaku
Sklep Prymat
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
koncentrat pomidorowy
1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Leczo z bakłażanem

Kroki postępowania

1
Papryki kroimy w kostkę, przekładamy do garnka, zalewamy wodą dodajemy kostkę warzywną i gotujemy 5 minut.
Krok 1 - Leczo z bakłażanem  foto
2
Bakłażana kroimy w kostkę, dodajemy do papryki, gotujemy 5 minut.
Krok 2 - Leczo z bakłażanem  foto
3
Dodajemy pomidory z puszki wraz z koncentratem do warzyw.
Krok 3 - Leczo z bakłażanem  foto
4
Cebulę i kiełbasę kroimy w kostkę, podsmażamy na rumiano. Dodajemy do warzyw.
Krok 4 - Leczo z bakłażanem  foto
5
Doprawiamy danie do smaku solą, pieprzem, paprykami słodka i ostrą oraz przyprawą uniwersalną w płynie.
Krok 5 - Leczo z bakłażanem  foto
6
Leczo gotujemy 10 minut i podajemy.
Krok 6 - Leczo z bakłażanem  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 13.06.2015 11:50
pyszne danie,moje smaki
Wafelek2601 12.06.2015 20:28
Apetyczne leczo
aginaa 12.06.2015 17:36
musi byc dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak