Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leczo z bakłażanem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 3 szt
papryka zielona 1 szt
bakłażan 1 mały
cebula biała 1 szt
pomidory krojone z puszki 1 puszka
kiełbasa podwawelska 400 g
kostka rosołowa 1 szt warzywna
woda 750 ml
olej do smażenia
sól i pieprz
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
koncentrat pomidorowy 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Leczo z bakłażanem

Kroki postępowania

1
Papryki kroimy w kostkę, przekładamy do garnka, zalewamy wodą dodajemy kostkę warzywną i gotujemy 5 minut.
Krok 1 - Leczo z bakłażanem  foto
2
Bakłażana kroimy w kostkę, dodajemy do papryki, gotujemy 5 minut.
Krok 2 - Leczo z bakłażanem  foto
3
Dodajemy pomidory z puszki wraz z koncentratem do warzyw.
Krok 3 - Leczo z bakłażanem  foto
4
Cebulę i kiełbasę kroimy w kostkę, podsmażamy na rumiano. Dodajemy do warzyw.
Krok 4 - Leczo z bakłażanem  foto
5
Doprawiamy danie do smaku solą, pieprzem, paprykami słodka i ostrą oraz przyprawą uniwersalną w płynie.
Krok 5 - Leczo z bakłażanem  foto
6
Leczo gotujemy 10 minut i podajemy.
Krok 6 - Leczo z bakłażanem  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 13.06.2015 11:50
pyszne danie,moje smaki
Wafelek2601 12.06.2015 20:28
Apetyczne leczo
aginaa 12.06.2015 17:36
musi byc dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak