Leczo

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    2 szt
  • papryka

    3 szt
  • fasolka szparagowa

    20 dkg
  • kalafior

    10-15 różyczek
  • kiełbasa

    30 dkg
  • boczek

    20 dkg
  • cebula

    2 szt
  • olej

    2 łyżki
  • pieczarki

    15 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukinię obrać, wydrążyć środek i resztę pokroić w kostkę, paprykę w paseczki,pieczarki w paseczki, kalafior podzielić na różyczki, fasolkę pokroić na mniejsze kawałki, cebulę w piórka. Kiełbasę i boczek pokroić w paseczki, podsmażyć na oleju.Dorzucić cebulę, po chwili, cukinię, i następne składniki. Dusić pod przykryciem do miękkości dorzucając liść laurowy i ziele angielskie. Doprawić solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
lolajna7 08.12.2011 21:47
niestety sezon na cukinie sie skończył :(
lolajna7 08.12.2011 21:47
niestety sezon na cukinie sie skończył :(
Anna133 27.11.2011 12:44
uwielbiamy też takie roboię
Anna133 27.11.2011 12:44
leczo pysznotak
lolajna7 22.11.2011 13:30
polecam także zrobić więcej i zamrozić w pojemniczkach, będzie jak znalazł na szybki posiłek
lolajna7 22.11.2011 13:30
można podawać z chlebkiem(najlepiej świeżym), makaronem lub ryżem
lolajna7 22.11.2011 13:21
Dodając paprykę kolorową potrawa zyska wizualnie
lolajna7 22.11.2011 13:20
Ilość składników jest orientacyjna, można dać wszystkiego wg uznania więcej lub mnie-co kto lubi :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat