Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lazurowy deser.

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

galaretka niebieska 1 szt
jagody 4 łyżki
śmietanka kremowa 200 g
otręby 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Lazurowy deser.

Do przygotowania deseru użyłam:
1 galaretkę Blue curacao na 1,5 szklanki wrzątku oraz śmietankę czekoladową.
Przygotowujemy dwa szklane naczynka,bo to porcka na dwa deserki.
Galaretę rozpuszczamy we wrzątku,studzimy i do kazdej porcji wlewamy po 7 łyżek,wstawiamy do lodówki do całkowitego zastygnięcia.
Do pozostałej galaretki dodajemy jagoty,mieszamy i przekładamy do pucharków,taką ilość by zostało nam około 2 łyżek.
Deser wstawiamy do lodówki i w tym czasie ubijamu schłodzoną śmietankę czekoladową ,mieszając ją z pozostałą galaretką z jagodami.
Przekładamy ją do deseru,posypujemy granulowanymi otrębami i podajemy do spożycia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 16.02.2014 19:39
smaczny i latwy
romanrafal
romanrafal 16.02.2014 09:13
świetny deserek
Katarzyna/kate1980 14.02.2014 17:39
pomysłowy przepis
IZABELA29 14.02.2014 17:07
fajny deserek
olkaaa 14.02.2014 07:29
ciekawa propozycja
Ada-Gaba 14.02.2014 07:27
wspaniały deserek, wygląda extra
wwwiolka 13.02.2014 15:53
Bardzo fajnie wygląda.
Monia 13.02.2014 10:41
Pychotka, poproszę taki deser :D
norweska20 13.02.2014 09:42
chętnie bym zjadła taki deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak