Łazankii

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron łazanki

    200 g
  • kiełbasa

    200 g
  • kapusta kiszona

    300 g
  • oliwa

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu.
Kapustę szatkujemy, zalewamy wodą i dusimy 20 minut. Po tym czasie odcedzamy. Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie. Dodajemy do kapusty i razem smażymy ok. 10 minut, mieszając aby się nad nie przypaliło.Całość doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy z makaronem i wykładamy na talerze.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Angelika10 08.12.2011 00:06
dzisiaj jadłam na obiad :)
mic 26.11.2011 16:59
uwielbiam sie nimi zajadac
Ewelina47 25.11.2011 08:52
oo coś dla mnie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat