Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łazanki z pieczarkami i kiełbasą

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 30 dag
kiełbasa 2 szt
ziele angielskie
makaron łazanki 0,5 opakowania
sól
pieprz mielony
kapusta kiszona 0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Łazanki z pieczarkami i kiełbasą

Kroki postępowania

1
Pół opakowania makaronu do łazanek gotujemy al dente, według przepisu podanego na opakowaniu.
Krok 1 - Łazanki z pieczarkami i kiełbasą foto
2
Kapustę przelewamy wodą, wyciskamy, kroimy i gotujemy przez około 30 min z zielem i pieprzem, czasem podlewając wodą. Pieczarki i kiełbasę kroimy i podsmażamy na patelni i dodajemy do kapusty.
Krok 2 - Łazanki z pieczarkami i kiełbasą foto
3
Makaron odcedzamy i dorzucamy do kapusty. Całość mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 3 - Łazanki z pieczarkami i kiełbasą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

teresa18 28.08.2012 20:58
świetne
teresa18 28.08.2012 20:58
świetne
kuklik 18.08.2012 15:37
bardzo lubimy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak