Łazanki z pieczarkami i kiełbasą

Łazanki z pieczarkami i kiełbasą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    30 dag
  • kiełbasa

    2 szt
  • ziele angielskie

  • makaron łazanki

    0,5 opakowania
  • sól

  • pieprz mielony

  • kapusta kiszona

    0,5 kg
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Łazanki z pieczarkami i kiełbasą

Kroki postępowania

Krok 1 - Łazanki z pieczarkami i kiełbasą foto
Pół opakowania makaronu do łazanek gotujemy al dente, według przepisu podanego na opakowaniu.
Krok 2 - Łazanki z pieczarkami i kiełbasą foto
Kapustę przelewamy wodą, wyciskamy, kroimy i gotujemy przez około 30 min z zielem i pieprzem, czasem podlewając wodą. Pieczarki i kiełbasę kroimy i podsmażamy na patelni i dodajemy do kapusty.
Krok 3 - Łazanki z pieczarkami i kiełbasą foto
Makaron odcedzamy i dorzucamy do kapusty. Całość mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

teresa18 28.08.2012 20:58
świetne
teresa18 28.08.2012 20:58
świetne
kuklik 18.08.2012 15:37
bardzo lubimy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat