Łazanki z pieczarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron łazanki

    40 dag
  • cebula

    2 szt
  • pieczarki

    50 dag
  • śmietana

    0,5 szk
  • jajko

    1 szt
  • sól

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron ugotować i odcedzić. Cebulę posiekać i podsmażyć na oleju, dodać pokrojone pieczarki i razem podsmażyć. Doprawić solą i pieprzem. Dodać makaron, wymieszać i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Śmietanę wymieszać z jajkiem i przelać do naczynia żaroodpornego. Zapiekać na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
olkaaa 08.02.2013 07:45
super przepis
Natalia/tubisiek 22.01.2013 12:49
bardzo fajne!
Grazyna0211 09.12.2012 16:40
bardzo lubimy łazanki
Elżbieta17 25.11.2012 22:34
super:)
magical66 11.01.2012 16:10
smaczne
Wafelek2601 06.01.2012 00:23
pyszne
Justyna Jussstiii 09.12.2011 16:24
super
Justyna Jussstiii 09.12.2011 16:24
super
Magdalena1110 30.11.2011 17:52
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat