Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łazanki z kapustą i grzybami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron łazanki 250 g
kapusta kiszona 250 g
grzyby leśne 200 g
cebula 1 szt
ząbki czosnku 2 szt
masło 3 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
natka pietruszki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Łazanki z kapustą i grzybami

Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Odcedzamy.

Kapustę siekamy, obgotowujemy do miękkości z dodatkiem liścia laurowego.

Cebulę siekamy, szklimy na rozgrzanym maśle (1 łyżka ), dodajemy pokrojone na plasterki, grzyby, oprószamy solą. Dusimy przez kwadrans, dodajemy posiekany czosnek, lubczyk i lekko odparowujemy.

Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy kapustę, makaron i grzyby, dokładnie łączymy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

R'n'G Kitchen 30.09.2017 20:53
Zdecydowanie :P Tym bardziej, że sezon ;)
jejkuchnia 30.09.2017 17:24
Bardzo lubię to danie z kapustą i mięsem mielonym, ale z grzybami musi być pyszne... Wszystko z grzybami jest pyszne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak