Łazanki z kapustą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    50 dkg
  • jaja

    1
  • kapusta biała

    1
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotować łazanki. Średnią główkę kapusty obgotować w ćwiartkach w wodzie, posiekać, udusić w tłuszczu razem z obgotowaną i posiekaną cebulą. Następnie przyprawić solą, pieprzem i na gorąco wymieszać z gorącymi jeszcze łazankami. Rondel wysmarować tłuszczem, wyłożyć wymieszaną kapustę z łazankami i zapiec na rumiano w piekarniku

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
szajba2 29.04.2011 16:24
bardzo lubię
Barbara55 29.03.2011 17:02
jedno z moich ulubionych dań
kielcok1 02.03.2011 15:02
uwielbiam łazanki
rakow2 21.12.2010 13:50
pyszne
buksiak12 03.09.2010 13:18
ciekawy przepis
buksiak12 03.09.2010 13:18
ciekawy przepis
Dorota71 03.09.2010 12:30
super
Dorota71 03.09.2010 12:30
mniam mniam kocham kapustę w każdej postaci
Emilia22 03.09.2010 11:14
fajnie wygląda
Emilia22 03.09.2010 11:14
bardzo interesujący przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat