Łazanki z kapustą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    1/2 kg
  • woda

  • jajko

    1
  • kapusta kiszona

  • cebula

    1
  • słonina

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z mąki, jajka i wody zagnieść ciasto, rozwałkować i pokroić w paseczki następnie ugotować w osolonej wodzie. Kapustę należy wycisnąć z soku, ugotować i odcedzić. Słoninkę usmażyć z cebulką. Wszystko razem wymieszać. Doprawić do smaku pieprzem i solą. Smacznego:)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ziutula 30.05.2012 15:40
tylko z kiszoną i w zimie syta potrawa...
Wiesława1 26.05.2012 08:45
Ja uwielbiam ale robię ze świeżej kapusty.Bardziej mi smakują.
Dorota59 19.05.2012 22:33
mniam
zdzichu 30.03.2012 10:03
smaczne
marzenciak1985 28.03.2012 13:51
super
Papryczka 21.03.2012 18:07
proste ale smaczne danie
Ada-Gaba 20.03.2012 13:22
bardzo lubię
Norgiusz 11.03.2012 08:17
mniam
edi 01.03.2012 10:35
muszę takie kiedyś zrobić:)
fictor123 29.02.2012 11:37
na pewno smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat