Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łazanki z boczkiem i oscypkiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron łazanki 250 g
kapusta 1/2 główki (młoda)
boczek surowy 300 g
cebula 1 szt
oscypek 1/2 szt
bulion warzywny 250 ml
koperek
sok z cytryny
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Łazanki z boczkiem i oscypkiem

Makaron gotujemy al dente, odcedzamy.

Boczek kroimy w kostkę, smażymy na suchej patelni. Po kilku minutach dodajemy posiekaną cebulę. Smażymy , cały czas mieszając, do chrupkości boczku.

Do całości dodajemy poszatkowaną kapustę, ½ część pokrojonego w drobną kostkę sera, dolewamy szklankę bulionu, dusimy pod przykryciem przez kwadrans.

Następnie dodajemy osączony makaron, dokładnie łączymy, dosypujemy posiekany koperek, pozostały ser.

Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa Wojtaszko 02.06.2017 16:35
fajny pomysł z tym oscypkiem
Wacław 01.06.2017 11:47
dla mnie pycha :-)
pestka 01.06.2017 07:10
smaczny obiad
ilka01 31.05.2017 22:06
Pyszności..........
Aleksandra/Olcia 31.05.2017 22:00
pyszności !
Wiktoria29 31.05.2017 21:32
ciekawy przepis na łazanki
Stenka 31.05.2017 21:14
smaczne danie
Bernadeta1 31.05.2017 20:44
lubię takie jedzonko
cukiereczek 31.05.2017 20:07
danie - pychotka
Ada-Gaba 31.05.2017 18:11
bardzo pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak