Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łazanki

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1/2 główki
marchew duża 3 sztuki
mięso mielone wieprzowe 40 dkg
cebula 2 sztuki
boczek wędzony 20 dkg
masło 100 gram
Sól, pieprz, majeranek do smaku
makaron łazanki 30 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Łazanki

Poszatkowaną kapustę i startą na grubych oczkach marchew gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy. Makaron gotujemy według przepisu podanego na opakowaniu. W dużym rondlu roztapiamy masło, wrzucamy pokrojoną w kostke cebulke i podsmażamy. Do obsmażonej cebulki dodajemy mięso mielone, smażymy ok 20 min, dodajemy kapustę z marchwią oraz pokrojony w kostke boczek, na końcu dodajemy ugotowany makaron. Wszystko dokładnie mieszamy. Przyprawiamy sola, pieprzem oraz dodajemy majeranek. Trzymamy na małym ogniu jeszcze 5 min stale mieszając aby nie przywarły.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 09.10.2013 13:48
bardzo lubimy łazanki ale tylko z kiszonej kapusty ale te napewno też pyszne
Ela_K 08.10.2013 07:09
uwielbiam łazanki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak