Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łazanki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
kapusta biała 0,5 kg
kiełbasa 20 dag
pieczarki 30 dag
cebula 1 sztuka
olej 1 łyżka
makaron łazanki 250 gram
sól do smaku
pieprz do smaku
majeranek do smaku
koperek 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Łazanki

Kapustę kiszoną przepłukać wodą, ugotować i przestudzić. Świeżą kapustę poszatkować i również ugotować. W brytfannie rozgrzać olej, wrzucić drobno posiekaną cebulę i kiełbasę pokrojoną w kostkę oraz pieczarki. Chwilę podsmażyć. Następnie dodać odciśniętą i pokrojoną kapustę kiszoną. Całość dusić przez ok 15 min pod koniec dodając białą kapustę i przyprawy. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, dodać do kapusty i dokładnie wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 18.02.2013 20:08
bardzo lubię
Kekerboom 18.02.2013 19:49
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak