Łazanki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kminek Prymat

    1,2 łyzeczki
  • makaron łazanki

    25/25 dag/dag
  • kiełbasa

    25/25 podwędzana
  • kapusta kwaszona

    40 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę kroimy, zalewamy wodą, dodajemy kminek, mieszamy i gotujemy 15-20 min.
Kiełbasę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na rozgrzanym oleju. Dodajemy kapustę i jeszcze chwilę smażymy, Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie, odcedzamy, hartujemy w zimnej wodzie. Mieszamy i wykładamy na talerze

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (21)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
szajba2 14.03.2011 15:20
łazanki uwielbiam
kriso 10.03.2011 15:00
pyszne
Angelika10 07.02.2011 21:14
Pycha
Angelika10 31.01.2011 16:33
Łatwe w przygotowaniu i smaczne :)
kielcok1 22.12.2010 15:47
lubię bardzo łazanki
Barbara55 18.12.2010 13:28
lubię bardzo
rakow2 07.11.2010 15:59
uwielbiam łazanki
cukiereczek 06.11.2010 13:34
Pyszne te łazanki
Karolcia12 22.09.2010 10:48
proste
klaudia879 07.09.2010 10:19
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat