Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lazania a`la cannelloni

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron lasagne 12 płatów
ser ricotta 400 g
mozzarella w kulce 500 g
parmezan starty 100 g
szynka 12 plastrów (cienkich)
cebula 1 szt
bazylia świeża 10 listków
masło 1 łyżka
sól
Pieprz biały mielony Prymat
sos beszamelowy 400 ml
sos pomidorowy 400 ml ( z dodatkiem bazylii )

Przepis i sposób przygotowania na: Lazania a`la cannelloni

Cebulę przesmażyłem na maśle. Na tym samym tłuszczu po wyjęciu cebuli zrumieniłem plastry szynki, smażyłem minutę.
Cebulę, mozzarellę, ricottę, połowę parmezanu i bazylię zmiksowałem.
Pastą posmarowałem ugotowane płaty lazanii, na wierzch położyłem przesmażoną szynkę. Zrolowałem. Tak przygotowane „cannelloni” włożyłem do formy żaroodpornej, polałem beszamelem i sosem pomidorowym.
Posypałem resztą parmezanu.
Zapiekałem 20 minut w temperaturze 180 stopni C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 29.04.2016 22:10
smaczne danie
justynkag 23.03.2016 20:19
Pyszności. Uwielbiam
Wacław 23.03.2016 13:28
uwielbiam takie dania ,pychaaa !
sezamek 23.03.2016 13:20
Bardzo lubię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak