Łatwe ciasto z orzechami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2 Szklanki
  • cukier

    1 szklanka
  • jajko

    4
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • Soda oczyszczona Prymat

    1 łyżeczka
  • olej

    1/2 szklanki
  • jabłka

    3
  • orzechy włoskie

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żółtka utrzeć z cukrem dodać przesianą mąkę, sodę i proszek. Ubijając dodać olej. Następnie dodać pianę ubitą z białek i delikatnie wymieszać. Gładkie ciasto wymieszać z orzechami i startymi na tartce jarzynowej jabłkami. Piec ok. 30 minut w temp. 200 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Krzysztof42 04.12.2010 13:21
łatwe i szybkie i słodkie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat