Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
twaróg
1 kg -
mąka
3 szklanki -
jaja
7 sztuk -
margaryna
1,2 kosztki -
budyń śmietankowy
2 opakowania
Przepis i sposób przygotowania Łatwe ciasto na bazie sera
3 szklanki mąki tortowej lub pszennej
1 kostka margaryny
1/3 szklanki cukru
3 łyżeczki proszku do pieczenia
5 żółtek
2/3 ciasta rozprowadzić na spodzie blachy, 1/3 ciasta dać na 15 minut do zamrażarki i na końcu zatrzeć na tarce jako posypka.
Farsz
1 kg sera w wiaderku
2 budynie śmietankowe lub waniliowe
2 całe jajka
2 cukry waniliowe
¼ szklanki cukru pudru
W garnku na małym gazie rozpuścić 1/5 margaryny, dodać pozostałe składniku, dobrze wymieszać, chwilkę odczekać, nie gotować! Rozłożyć na spodzie.
Na farszu ułożyć dowolne owoce konserwowe.
Ubić pianę z 5 białek na sztywno i rozłożyć na serze i owocach.
Na wierzch zetrzeć 1/3 ciasta z zamrażarki.
Piec 40-45 min w temperaturze 180-200 stopni
Komentarze (11)
Załaduj więcej komentarzy (1)