Łatwe ciasto na bazie sera

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • twaróg

    1 kg
  • mąka

    3 szklanki
  • jaja

    7 sztuk
  • margaryna

    1,2 kosztki
  • budyń śmietankowy

    2 opakowania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto – spód i posypka:
3 szklanki mąki tortowej lub pszennej
1 kostka margaryny
1/3 szklanki cukru
3 łyżeczki proszku do pieczenia
5 żółtek

2/3 ciasta rozprowadzić na spodzie blachy, 1/3 ciasta dać na 15 minut do zamrażarki i na końcu zatrzeć na tarce jako posypka.

Farsz
1 kg sera w wiaderku
2 budynie śmietankowe lub waniliowe
2 całe jajka
2 cukry waniliowe
¼ szklanki cukru pudru

W garnku na małym gazie rozpuścić 1/5 margaryny, dodać pozostałe składniku, dobrze wymieszać, chwilkę odczekać, nie gotować! Rozłożyć na spodzie.



Na farszu ułożyć dowolne owoce konserwowe.
Ubić pianę z 5 białek na sztywno i rozłożyć na serze i owocach.
Na wierzch zetrzeć 1/3 ciasta z zamrażarki.

Piec 40-45 min w temperaturze 180-200 stopni

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Barbara55 21.04.2011 13:38
łatwe a na dodatek na bazie
kielcok1 21.03.2011 15:33
łatwe i smaczne
Babciagramolka 31.01.2011 17:15
Zjadła bym
pauluna 07.09.2010 09:25
uwielbiam
Agnieszka191 06.09.2010 17:55
niezłe
Monika193 04.09.2010 12:19
świetny przepis
marzencia2007 04.09.2010 12:10
dobry przepis
swic 01.09.2010 08:05
zrobię dzisiaj
plocia 31.08.2010 22:01
smakowite
ana00 31.08.2010 08:11
uwielbiam ciasta serowe ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat