Łatwa zapiekanka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniak

    1 kilogram
  • żółty ser

    20 dag
  • mleka szklanka

  • ząbki czosnku

    2
  • Gałka muszkatołowa mielona Prymat

  • sól i pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w cienkie plastry. Naczynie żaroodporne natrzeć czosnkiem i układać ziemniaki, co jakiś czas wierzch kolejnej warstwy posypując solą, pieprzem i gałką muszkatołową i startym żółtym serem. Wierzch posypać żółtym serem. Mleko zagotować i polać zapiekankę. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i zapiekać około 40 minut.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ewaa 31.05.2012 18:35
fajna
aniapetr 03.11.2011 22:33
proste i pyszne
bursztynek 08.10.2011 15:27
ciekawa jestem

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat