Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Lasagne z niespodzianką

5.0
(18)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

lasagne
6 szt.
mięso mielone
30 dag
pieczarki
10 dag
cebula
2 szt.
sól do smaku
Sklep Prymat
szpinak mrożony
30 dag
czosnek
3 ząbek
cebula
1 szt.
keczup pikantny
pomidory krojone z puszki
1 szt.
olej
masło
1 łyżka
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
do smaku
Sklep Prymat
czarne oliwki bez pestek
kilka
ser gouda
20 (tarty)
Pieprz czarny mielony Prymat
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Lasagne z niespodzianką

Kroki postępowania

1
Makaron gotujemy w osolonej wodzie ok 5min. Wyciągamy, przecinamy na połowę i układamy w natłuszczonej formie na muffiny.
Krok 1 - Lasagne z niespodzianką foto
2
Cebulę kroimy w drobną kostkę, szklimy na odrobinie oleju. Pomidory miskujemy, dodajemy do zeszklonej cebulki - smażymy. Mięso mielone podsamżamy - dodajemy do pomidorów. Pieczarki ścieramy na małych oczkach - dodajemy do farszu. Całość doprawiamy i smażymy do momentu odparowania plynów.
Krok 2 - Lasagne z niespodzianką foto
3
Gotowym farszem napełniamy koszyczki lasagne.
Krok 3 - Lasagne z niespodzianką foto
4
Na mięsno-pomidorowo-pieczarkowy farsz wykładamy starty na drobnych oczkach ser żółty.
Krok 4 - Lasagne z niespodzianką foto
5
Szpinak smażymy na maśle z przeciśnietym przez praskę czosnkiem. Doprawiamy gałka muszkatołową, solą i pieprzem. Gotowym farszem robimy kolejną warstwę w przygotowanych koszyczkach.
Krok 5 - Lasagne z niespodzianką foto
6
Cebulę kroimy w piórka, wbijamy w szpinak. Pieczemy ok 15 min w 180 stopniach.
Krok 6 - Lasagne z niespodzianką foto
7
Upieczone lasagne przenosimy na talerz, dekorujemy keczupem, dowolnym sosem, posypujemy pokrojonymi w krążki czarnymi oliwkami.
Krok 7 - Lasagne z niespodzianką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 19.01.2017 18:58
Czy platy lasagne da sie zjesc po upieczeniu czy sluza jako oxdoba
Magda60 03.01.2016 20:02
swietny pomysl
Malgorzata549 03.05.2015 20:22
ciekawy pomysł
msmariusz 29.03.2015 23:32
lasagne mniam
Iwona32 22.11.2013 20:57
bardzo ładnie wyglada...
Andrzej8 09.11.2013 11:49
super pomysł
Katarzyna34 09.11.2013 11:43
pięnie podane
Michał2 08.11.2013 17:41
pomysł pierwsza klasa i smaczne:)
reniatka 08.11.2013 12:01
świetny pomysł brawa!!!
ssylwiaa 08.11.2013 11:20
świetne sakieweczki, urozmaicenie dla tradycyjnej lasagne ;)
Olga_SK 08.11.2013 09:57
Zaskoczyłaś mnie :) Świetny pomysł! A jak pięknie wyglądają te "koszyczki" z płatów makaronu.
margaret 08.11.2013 09:31
podoba mi się wykonanie:)
Ela_K 08.11.2013 08:50
bardzo ładnie się prezentuje
foczka-ks 07.11.2013 23:55
musze się skupić
migotka28 07.11.2013 23:06
smakowite jedzonko
ajres 07.11.2013 22:56
dodaje do księgi, swietne i smaczne tez poszlo
patryska76 07.11.2013 22:47
Bardzo ciekawy przepis, podoba mi się ;)
treonina 07.11.2013 22:41
ciekawa forma :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak