Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lasagne

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron lasagne 200 g
mięso mielone wieprzowo-wołowe 400 g
ząbek czosnku 3 szt
cebula biała 2 szt
pomidory 500 g
olej 100 g
żółty ser 400 g
sól do smaku
sos beszamelowy 1 l
Bazylia suszona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Lasagne

Cebulę kroimy w kostkę,czosnek drobno siekamy.Na patelni rozgrzewamy tłuszcz,przesmarzamy cebule,a następnie mięso z czosnkiem mieszając przez ok.10-15min.Dodajemy pomidory posiekane i obrane ze skórki.Doprawiamy solą,oregano,tymiankiem i bazylią.Płaty lasagne gotujemy ok.5-10min.Płaty lasagne układamy w brytfance lub naczyniu żaroodpornym posmarowanym tłuszczę,na makaron kładziemy troche sera,potem sos bolognes,sos beszamelowy,ser,ponownie układamy płaty makaronu itd. do wyczerpania składników.Ostatnią warstwę makaronu przykrywamy sosem beszamelowym i posypujemy obficie tartym serem.Lasagne wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180-200 stopni celcjusza,pieczemy ok.40min.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Piotr1 22.05.2013 19:50
Przepyszne danie.Nie jest zbyt trudne i każdy się by skusił na kawałek lasagne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak