Kwiaty nasturcji z pomidorkami koktajlowymi i brzoskwinią :

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 2 garści kwiatów nasturcji,1 łyżka usiekanej natki pietruszki,10 pomidorków koktajlowych

  • syrop brzoskwiniowy

    2 łyżki
  • brzoskwinie w puszce

    1/2 szt.
  • olej słonecznikowy

    2 łyżki
  • sok z cytryny

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Delikatnie umyć kwiaty nasturcji. W misce ułożyć kwiaty , dodać przekrojone pomidorki, usiekaną natkę . Wymieszać olej z sokiem z cytryny, odrobiną soli, cukru i pieprzu. Polać kwiaty. Delikatnie zamieszać .
Robić bezpośrednio przed podaniem bo inaczej kwiaty zmiękną i stracą kształt.


Smaczna i bardzo dekoracyjna .

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ada-Gaba 21.08.2014 21:22
wygląda znakomicie
angelika14 19.08.2011 11:31
bardzo ciekawe danie
iknkirke 03.01.2011 09:21
Jeszcze nie jadłam, ale wygląda ciekawie i smacznie
aeksandra 22.11.2010 09:24
i te kwiaty się je?
kasiurek 26.10.2010 17:10
extra, jestem pod wielkim wrażeniem tego dania!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat