Kwiatek z parówki i jajka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • parówki

    1 szt.
  • jajko

    1 szt.
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Parówkę rozcinamy wzdłuż, na pół.

Każdą połówkę parówki nacinamy dość gęsto i równo, a następnie spinamy wykałaczką tak, by nacięcia były po zewnętrznej stronie.

Tak spiętą parówkę, przekładamy na patelnię wysmarowaną oliwą, podsmażamy na małym ogniu około minuty, a po minucie w środek parówki, łyżką wkładamy żółtko.
Posypujemy ziołami i solą.

Całego kwiatka podsmażamy na małym ogniu, do momentu ścięcia się żółtka.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
norweska20 05.02.2017 23:58
Smakowity pomysł
berys18 04.10.2016 08:51
bardzo ładnie sie prezentuje
halina17 03.10.2016 18:31
Ładnie wygląda :)
adelajda 03.10.2016 18:04
ładne :)
ada.la 03.10.2016 16:31
pomysłowe śniadanie
misia123410 03.10.2016 16:04
fajny pomysł
Agnieszka-87-25 03.10.2016 15:25
pomysłowe dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat