Kwaśna zupa na boczku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kostka rosołowa

    1
  • boczek

    20 dkg
  • kapusta kiszona

    30 dkg
  • ziemniaki

    2 szt
  • przecier pomidorowy

    1 łyżeczka
  • pieprz

  • Kucharek przyprawa do potraw

  • liście laurowe Prymat

    2 szt
  • ziele angielskie

    2 szt
  • pietruszka

  • marchew

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę kroimy na mniejsze kawałki. Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy. Do garnka wlewamy 0,5 litra wody, dodajemy kapustę, boczek, marchew, pietruszkę oraz liście i ziela i doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy na wolnym ogniu ok. 40 minut. Następnie dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotujemy do miękkości. Na koniec dodajemy przecier i doprawiamy do smaku.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat