Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kwaśna zupa na boczku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kostka rosołowa 1
boczek 20 dkg
kapusta kiszona 30 dkg
ziemniaki 2 szt
przecier pomidorowy 1 łyżeczka
pieprz
Kucharek przyprawa do potraw
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 2 szt
pietruszka
marchew

Przepis i sposób przygotowania na: Kwaśna zupa na boczku

Kapustę kroimy na mniejsze kawałki. Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy. Do garnka wlewamy 0,5 litra wody, dodajemy kapustę, boczek, marchew, pietruszkę oraz liście i ziela i doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy na wolnym ogniu ok. 40 minut. Następnie dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotujemy do miękkości. Na koniec dodajemy przecier i doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak