kwasek kapustny

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    1 duża
  • cebula

    1 szt
  • sok z kwaszonej kapusty

    1 szkl
  • śmietana

    2 łyżki
  • woda

    1 litr
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do przegotowanej wody wrzucić pokrojoną niewielką cebulę i marchew, gotować ok 15 minut, następnie dolać szklankę soku z kiszonej kapusty, dodać soli i pieprzu do smaku. gotować aż marchew będzie miękka, podprawić śmietaną i podawać jako zupę do ziemniaków.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
zawadka 17.02.2012 13:44
pusne
Małgorzata72 04.05.2011 19:20
bardzo dobre bardzo zdrowe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat