Kwas burakowy

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki

    1kg
  • chleb razowy

    kromka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraki umyć,obrać i pokroić w cienkie plastry.Ułożyć w słoju i zalać przegotowaną wodą tak aby je przykryła.Na wierzchu położyć kromkę chleba razowego,przykryć gazą i wstawić do ciepłego pomieszczenia na 5 dni.Potem zdjąć pianę,utworzoną na powierzchni ,przecedzić i wlać do butelki.przechowywać w chłodnym miejscu najlepiej w lodówce

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adam1f 08.03.2011 00:14
może być

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat