Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
cukinia
1 średnia -
ziemniaki surowe
3 sztuki -
kurki
2 szklanki -
cebula
1 sztuka -
płatki owsiane
1 szklanka -
Bułka tarta klasyczna Prymat
1 szklanka -
jajko
3 sztuki -
Kucharek przyprawa uniwersalna
2 łyżeczki -
masło
3 łyżki -
Pieprz czarny mielony Prymat
1 łyżeczka
Sposób przygotowania
Kroki postępowania
startą ciut posolić i po 20 minutach wycisnąć dobrze puszczony sok z cukinii
ziemniaki utrzeć na tarce do ziemniaków w blenderze lub na zwykłej
cebulę zeszklić na 2,5 łyżkach masła /reszta do wysmarowania formy/
do cebuli dodać umyte i posiekane kurki, smażyć z 5 minut mieszając
dobrze wszystko wymieszać
do formy przełożyć masę i dobrze docisnąć w formie
nożem maczanym w wodzie zrobić nacięcia skośne
piec w 200C 50-60 minut
zostawić do całkowitego wystudzenia - mało wystudzony może się pasztet połamać przy wyjmowaniu z formy
Komentarze (9)
Nie masz konta? Zarejestruj się