Kurki w zalewie octowej

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kurki

    1 kg
  • cebula

    1
  • Gorczyca biała cała Prymat

  • ocet 10 %

    1,5 szklanki
  • sól

    2 łyżki
  • cukier

    4.5 łyżki
  • woda

    1 litr
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kurki gotujemy z cebulą w lekko osolonej wodzie do momentu, gdy cebulą będzie miękka. Do wody dolewamy ocet, dodajemy sól, cukier, liść laurowy, ziele angielskie i gotować kilka minut. Do słoików wkładamy ugotowane kurki, kilka ziaren gorczycy i zalewamy zalewą z przyprawami. Zamykamy i pasteryzujemy 10 min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
BernadettaP 23.10.2011 21:27
to lubię:-)
eli82 26.09.2011 15:37
uwielbiam kurki
jolaxa 23.02.2011 22:38
pewnie smakuje wyśmienicie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat