Przepis i sposób przygotowania na: Kurki w sosie śmietanowym z kurczakiem i pomidorkami
Kurczaka i cebulę pokroić w kostkę.
Rozpuścić na patelni 1 łyżkę masła, wrzucić pokrojoną w kostkę cebule i zeszklić. Następnie wrzucić pokrojoną pierś z kurczaka oraz umyte i lekko osuszone kurki. Smażyć wszystko ok. 5 minut aż kurczak się zarumieni.
Następnie wlać śmietankę 30% i dusić wszystko na małym ogniu przez ok. 15 minut aż sos zgęstnieje.
W tym samym czasie wstawić wodę na makaron i ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu.
Gdy sos zgęstnieje, a makaron będzie ugotowany , makaron odcedzić i wsypać do sosu, dodać przyprawy, pieprz, sól i natkę pietruszki, i wszystko dobrze wymieszać. Na koniec przyozdobić pomidorkami koktajlowymi.
Smacznego!