Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

kurki marynowane

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Liść laurowy suszony Prymat
5 listek
Sklep Prymat
sól
1-3 dag
Sklep Prymat
ocet
1.30 szklanka
woda
1.30 l
pieprz
20 ziarno
Sklep Prymat
ziele angielskie
20 ziarno
Sklep Prymat
cukier
5 dkg
cebula
1 1
kurki
2 klg

Przepis i sposób przygotowania na: kurki marynowane

Grzyby umyji oczyść. Wrzuć do niewielkiej ilisci wody z dodatkiem soli i cebuli. Gotuj do miekkości, okolo 15 minut.
Wyjmij grzyby z garnka, cebule wyrzuć, a grzyby odsaczyc.
Przelóż do sloiczkow.
Przygotuj zalewe ze skladnikow. Goraca zalewa zalej grzyby i dokladnie zakręć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 08.09.2011 19:19
wyśmienite kurki
angelika14 14.01.2011 17:17
też takie robie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak