KURCZĘTA W KARMELU

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kurczak

    2 szt
  • margaryna

    2 łyżki
  • cukier

    2 łyżki
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sprawione i oczyszczone kurczaki posolić i dobrze posmarować margaryną oraz posypać cukrem. Ułożyć na brytfannie grzbietem do góry, wstawić do gorącego piekarnika, zrumienić w ciągu 25 minut i dalej piec w średniej temperaturze aż utworzy się złotobrązowa skorupka karmelu. Podać z ziemniakami z wody, posypanymi natką pietruszki i duszoną fasolką szparagową

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kriso 24.04.2012 18:10
super przepis
treonina 12.04.2012 16:00
ciekawy przepis :-) a jak bardzo taki kurczak jest słodki? jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat