kurcze w sosie jajeczno śmietanowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • natka pietruszki

    troche
  • jaja

    2 szt
  • kurczę

    1 szt
  • śmietana

    1/2 szkl
  • masło

    3 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sprawione kurczę pokroić na 4-6 kawałków, Włożyć do szybkowaru wraz z tłuszczem, posolić i popieprzyć. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 15 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po tym czasie szybkowar otworzyć, wlać ubite ze śmietanką jaja i ogrzewać na bardzo małym ogniu bez przykrycia, nie dopuszczając do zawrzenia, aż sos zgęstnieje. Przed podaniem posypać natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 21.07.2013 17:54
podoba mi się
artur7 13.12.2011 15:12
mniam
artur7 13.12.2011 15:12
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat