Kurczę pieczone panierowane

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kurczak

    80dag
  • jajko

    1
  • mąka

    łyżka
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    łyżka
  • masło

    4dag
  • czosnek

    2ząbki
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mieso umyć,pokroić ,posolić i oprószyć mąką.Wybić jajko ,roztrzepać,dodać drobno posiekany czosnek.Mięso maczać w jajku,następnie w tartej bułce i ułożyć w prodiżu wysmarownaym tłuszczem ,na każdy kawałek położyć troche tłuszczu i wstawić do pieczenia .Piec polewając każdą porcję tłuszczem ,zebranym z dna naczynia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat