Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczakówka po Gdańsku.

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skrzydełka z kurczaka 0,5 kg
porcja włoszczyzny 1 szt
woda 1500 ml
mleko 3,2% 200 ml
makaron drobny 10 dag
śmietana 18 proc 125 ml
masło 2 łyżki
mąka 2 łyżki
groszek konserwowy 1 puszka
sól, pieprz
koperek 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Ziele angielskie mielone Prymat 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczakówka po Gdańsku.

Pokrojoną drobno włoszczyznę przesmażyć na maśle ,nie rumienić. Mięso ,jarzyny i przyprawy zalać wodą i gotować ,aż mięso będzie miękkie. Mięso wyjąć, rozdrobnić .Zupę zagotować ,wrzucić makaron i gotować ok.5 minut ,mieszać .Dodać mięso drobiowe ,groszek lub fasolkę i mleko. Posypać obficie koperkiem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiaw 15.01.2014 08:27
fajny przepis koniecznie muszę spróbować
Magula 15.01.2014 08:26
Lubię takie obiadki
Aga-25 15.01.2014 08:12
obiadek wyśmienity
Agnieszka-87-25 15.01.2014 08:05
mniam ale dobroć

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak