kurczakowe udka duszone w porach...

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udka kurczaka

    2 duże
  • Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat

    2 łyżki
  • olej rzepakowy

    4 łyżki
  • pory

    5 średnie sztuki
  • Pieprz czarny Prymat w młynku

    1 łyżeczka
  • przyprawa w płynie

    - do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

udka umyć, osuszyć i dobrze natrzeć przyprawą do kurczaka

na oleju zrumienić z każdej strony i pod przykryciem dusić do miękkości mięsa

pory przekroić na wzdłuż na pół, umyć i pokroić w paseczki

udka wyjąć na talerz i do rondla włożyć pokrojone pory

podsmażać pory bez przykrycia z 10 minut, do smaku dodać pieprz i magę w płynie, na koniec włożyć udka i dusić z 5 minut na średnim ogniu

podać z tłuczonymi ze śmietaną ziemniakami..........SMACZNEGO!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IwonaKa 14.07.2014 14:56
pyszne udka
fotoviderek 01.04.2014 07:21
Takie dania lubię :)
luna76 31.03.2014 20:04
Przepis- extra :)
Cranberry 31.03.2014 19:50
pyszne udeczka mniam:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat