Kurczak z warzywami w sosie słodko-kwaśnym.

Kurczak z warzywami w sosie słodko-kwaśnym.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    2 sztuk
  • mieszanka chińska

    500 gram
  • sos słodko-kwaśny

    1 słoik
  • sól do smaku

  • olej do smażenia

  • przyprawa gyros

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kurczaka dokładnie myjemy, następnie kroimy w kostkę, doprawiamy solą, pieprzem i przyprawą gyros. Tak przygotowanego kurczaka smażymy, aż będzie lekko złoty. Następnie wrzucamy mieszankę warzyw chińskich, dusimy pod przykryciem aż będą miękkie. Na koniec dolewamy słoik (ok. 400gram) sosu słodko-kwaśnego. Wszystko ze sobą dokładnie mieszamy. Danie należy podawać z wcześniej ugotowanym ryżem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
lara 18.05.2013 23:05
szybkie i dobre:)
Robert10 17.04.2012 19:46
wyśmienite danie
kate.500 31.03.2012 12:47
super fajny i latwy. dla mnie ekstra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat