Kurczak z selerem naciowym i kukurydzą

Kurczak z selerem naciowym i kukurydzą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

  • seler naciowy

    1/2 pęczka
  • kukurydza w puszce

    1/2 puszki
  • cebula

  • chilli suszone w płatkach

  • oliwa

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na oliwie podsmażamy posiekaną cebulkę a gdy się zeszkli dodajemy pokrojonego w kostkę kurczaka, doprawiamy solą pieprzem i pokruszonym chilli.

Po chwili dodajemy pokrojone łodygi selera i kukurydzę, zalewamy wodą lub bulionem tak by całość była przykryta sosem i dusimy na wolnym ogniu ok 10-15 minut.

Najlepiej podawać z ugotowanym na sypko ryżem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

rjustysia

29.12.2011 12:09
super pomysł na szybki obiad :)

Ela15

28.05.2011 21:04
mniam

novita26

18.04.2011 09:33
mniam

pawel6

06.04.2011 15:44
smacznie wygląda:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat