Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak z rusztu

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak (około 1kg) 2 szt.
masło 7 dag
olej 3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżeczki
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 2 łyżeczki
sól i pieprz

Porada

Podawać z mizerią i pieczonymi ziemniakami.

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak z rusztu

Kurczaka umyć, osuszyć, przekroić na pół, lekko rozbić i spłaszczyć. Olej połączyć z ziołami, solą, pieprzem i posmarować kurczaki z obu stron. Kurczaki ułożyć na mocno rozgrzanym ruszcie i piec po 10-15 min z każdej strony. Następnie polać je roztopionym masłem, posypać bułką i dopiec jeszcze po 3-5 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak