Kurczak z porami i pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kawałki kurczaka

    1 kg
  • pieczarki

    20 dkg
  • por

    1/2 szt
  • tymianek

    1 łyżeczka
  • pieprz

    do smaku
  • sól do smaku

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyte kawałki kurczaka osuszamy, doprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem. Smażymy na oleju na rumiano. Dodajemy pokrojone pieczarki i pory, smażymy chwile, potem podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem do miękkości. Podajemy z ryżem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
m1monika 24.11.2011 15:32
super
Wacław 23.11.2011 10:37
bardzo smaczny obiadek,lubie to !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat