Kurczak z pistacjami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kurczak

    1,5 kg
  • jajko

    2
  • pistacje

    2 łyżki
  • śmietana

    1 łyżka
  • różowy pieprz

    szczypta
  • bulion

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z kurczaka zdjąć skórę, mięso oddzielić od kości. Jednią pierś zostawić, resztę 3-krotnie zemleć. Dodać jajka, śmietanę, pistacje, przyprawy i wymieszać. Na rozłożoną skórę wyłożyć masę i pierś. Całość dokładnie zwinąć. Obwinąć folię aluminiową i gotować w bulionie ok. 40 minut. Wyjąć, wystudzić, pokroić.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat