Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Kurczak z pistacjami

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak
1,5 kg
jajko
2
pistacje
2 łyżki
śmietana
1 łyżka
różowy pieprz
szczypta
bulion

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak z pistacjami

Z kurczaka zdjąć skórę, mięso oddzielić od kości. Jednią pierś zostawić, resztę 3-krotnie zemleć. Dodać jajka, śmietanę, pistacje, przyprawy i wymieszać. Na rozłożoną skórę wyłożyć masę i pierś. Całość dokładnie zwinąć. Obwinąć folię aluminiową i gotować w bulionie ok. 40 minut. Wyjąć, wystudzić, pokroić.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak