Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak z pieczarkami i porem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podudzia z kurczaka 4 sztuka
por 1 szt
pieczarki 5-6 szt
śmietana pól szklanki
Liść laurowy suszony Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
Sól ziołowa jodowana Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak z pieczarkami i porem

Podudzia doprawiamy solą ,pieprzem i ziołami prowansalskimi. Mięso obsmażamy na oleju dodajemy pokrojonego pora i pieczarki zalewamy szklanką wody. Dusimy pod przykryciem ok. 30 min. Następnie dodajemy śmietanę ,mieszamy zagotowujemy, posypujemy pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 24.04.2015 07:14
smaczne mięsko
cooked 11.03.2015 08:07
super :) :)
zabcia117 11.03.2015 07:10
Świetny przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak