Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak z pieca

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Kurczak (cały ) 1 szt
marchew 2 szt
ryż 200 g
miód 3 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
majeranek do smaku
olej do smażenia
jabłko winne 3 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak z pieca

Kroki postępowania

1
Kurczaka oczyszczamy z pozostałości piór, płuczemy i osuszamy ręcznikami. W środku prószymy solą i pieprzem. Wierzch nacieramy pieprzem solą i majerankiem. Odstawiamy na ok. 2h w chłodne miejsce.
Krok 1 - Kurczak z pieca foto
2
Marchew myjemy i kroimy w kostkę. Jabłka obieramy i kroimy w kostkę. Jabłka mieszamy z miodem, ugotowanym ryżem i marchewką. Całość podsmażamy. Na koniec dodajemy majeranek.
Krok 2 - Kurczak z pieca foto
3
Kurczaka napełniamy przygotowanym wcześniej farszem. Rozcięcie sznurujemy lub zaciskamy. Kładziemy kurczaka w brytfannie i przykrywamy. Pieczemy ok 1,5h w 190 stopniach. Zdejmujemy pokrywę i pieczemy ok 30 minut. Smacznego!
Krok 3 - Kurczak z pieca foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 03.12.2013 10:35
mmmm pyszności ;)
Iwusia 21.10.2012 21:05
bardzo smakowite :)
Poison1988 14.10.2012 15:53
Smakowicie wygląda ten kurczaczek :) Super! :)
adelajda 13.10.2012 20:46
świetna prezentacja !
fijolek91 13.10.2012 20:03
super
smakoszek 13.10.2012 20:00
świetny
Justyna28 13.10.2012 19:42
pycha:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak