Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
mała łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
podwójna pierś z kurczaka
-
grzanki
3 -
śmietana
0,5 szklanki -
jajo
-
miód
2 łyżeczki -
cukier
łyżeczka -
cynamon Prymat
0,5 łyżeczki -
sól, pieprz, masło
-
orzechy włoskie
100 g
Sposób przygotowania
Farsz : Grzanki połamać i zalać śmietaną. Żółtko wymieszać z łyżką masła. Białko ubić na pianę.
Do zmielonych orzechów dodać grzanki, żółtko z masłem, ubite białko, 2 łyżeczki miodu, łyżeczkę cukru i cynamon. Wymieszać.
Farsz rozsmarowywać na kotletach i zwijać w walce.
Układać roladki w naczyniu żaroodpornym i posmarować je odrobiną miodu . Obłożyc kawałkami masła i pokropić wodą.
Piec w temp. 200 stopni ok. 40 min. W połowie pieczenia można dolać troszke wody.
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się