Kurczak z orzechami

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • podwójna pierś z kurczaka

  • grzanki

    3
  • śmietana

    0,5 szklanki
  • jajo

  • miód

    2 łyżeczki
  • cukier

    łyżeczka
  • cynamon Prymat

    0,5 łyżeczki
  • sól, pieprz, masło

  • orzechy włoskie

    100 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fileta pokroić i rozbić na cienkie kotlety. Następnie oprószyć je solą i pieprzem.
Farsz : Grzanki połamać i zalać śmietaną. Żółtko wymieszać z łyżką masła. Białko ubić na pianę.
Do zmielonych orzechów dodać grzanki, żółtko z masłem, ubite białko, 2 łyżeczki miodu, łyżeczkę cukru i cynamon. Wymieszać.
Farsz rozsmarowywać na kotletach i zwijać w walce.
Układać roladki w naczyniu żaroodpornym i posmarować je odrobiną miodu . Obłożyc kawałkami masła i pokropić wodą.
Piec w temp. 200 stopni ok. 40 min. W połowie pieczenia można dolać troszke wody.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat