Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak z orzechami

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

podwójna pierś z kurczaka
grzanki 3
śmietana 0,5 szklanki
jajko
miód 2 łyżeczki
cukier łyżeczka
cynamon Prymat 0,5 łyżeczki
sól, pieprz, masło
orzechy włoskie 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak z orzechami

Fileta pokroić i rozbić na cienkie kotlety. Następnie oprószyć je solą i pieprzem.
Farsz : Grzanki połamać i zalać śmietaną. Żółtko wymieszać z łyżką masła. Białko ubić na pianę.
Do zmielonych orzechów dodać grzanki, żółtko z masłem, ubite białko, 2 łyżeczki miodu, łyżeczkę cukru i cynamon. Wymieszać.
Farsz rozsmarowywać na kotletach i zwijać w walce.
Układać roladki w naczyniu żaroodpornym i posmarować je odrobiną miodu . Obłożyc kawałkami masła i pokropić wodą.
Piec w temp. 200 stopni ok. 40 min. W połowie pieczenia można dolać troszke wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak