Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
kurczak
1 szt -
czosnek
20 ząbki -
Przyprawa do kurczaka ziołowa Prymat
1 szczypta -
wino białe wytrawne
1,5 szklanki
Przepis i sposób przygotowania Kurczak z czosnkiem
Następnie włożyć do brytfanny, obsypać niedobranymi ząbkami czosnku, wlać wino, przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni Celsjusza. Po 45 minutach kurczaka odkryć, a po 1 godzinie wyjąć z piekarnika, odstawić na 10 minut i podzielić na porcje. Podawać z ziemniakami z wody lub z tostami z bułki posmarowanymi pieczonym czosnkiem oraz sałatką sezonową.
Komentarze (4)