KURCZAK Z BRZOSKWINIAMI

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    1 SZTUKA
  • brzoskwinie

    1 PUSZKA
  • sól

  • pieprz

  • cukier

  • olej do smażenia

  • kwaśna śmietana

    200 ML
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

FILETA MYJEMY, OSĄCZAMY I KROIMY W DOŚĆ DUŻĄ KOSTKĘ. NA PATELNI ROZGRZEWAMY OLEJ I SMAŻYMY MIĘSO OK. 10 MINUT. PRZEKŁADAMY DO MISECZKI I OWIJAMY FOLIĄ ALUMINIOWĄ, ABY NIE WYSTYGŁO. BRZOSKWINIE OSĄCZAMY, KROIMY W KAWAŁKI I SMAŻYMY KILKA MINUT. WKŁADAMY MIĘSO, WLEWAMY ŚMIETANĘ I MIESZAMY. GOTUJEMY, AŻ ZGĘSTNIEJE. DOPRAWIAMY DO SMAKU SOLĄ, PIEPRZEM I CUKREM.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 10.06.2011 08:57
fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat