Kurczak w ziołach na parze

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    2 sztuki
  • sól

    do smaku
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    do smaku
  • Bazylia suszona Prymat

    do smaku
  • Papryka słodka mielona Prymat

    do smaku (wędzona)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kurczak w ziołach na parze foto
Piersi z kurczaka myjemy w zimnej wodzie i osuszamy. Następnie kroimy w paseczki. Przekładamy pokrojone piersi do miseczki i dodajemy sól, pieprz, wędzoną paprykę, zioła prowansalskie, bazylię suszoną i oregano.
Krok 2 - Kurczak w ziołach na parze foto
Mięso nacieramy przyprawami i odstawiamy na co najmniej godzinę. Po upływie tego czasu porcje kurczaka układamy w parowarze. I gotujemy na parze przez około 20- 25 minut.
Krok 3 - Kurczak w ziołach na parze foto
Tak przygotowanego kurczaka podajemy z warzywami i/lub surówką.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wafelek2601 20.11.2013 17:48
Wygląda przepysznie
IKrakowianka 06.11.2013 19:34
smaczne jest takie mięso
Seba 30.07.2013 09:53
smaczny kurczaczek
wyattearp 17.03.2013 15:30
mięsko pycha
Poison1988 17.03.2013 14:16
uwielbiam kurczaka na parze :) zdrowy i do tego smaczny :)
marcia7 17.03.2013 12:00
uwielbiam mięsa w ziołach
Pusia 17.03.2013 08:47
bardzo apetyczne
iwi 17.03.2013 08:47
Jednocześnie i pyszne i zdrowe.
2milutka 17.03.2013 07:51
to musi być smaczne:)
Agnieszka_B 17.03.2013 00:08
Idealny sposób na przygotowanie zdrowego i aromatycznego kurczaka :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat