kurczak w winie duszony

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kurczak

    1 szt.
  • olej

    3 łyżki
  • pomidor

    5 szt.
  • czosnek

    3 ząbki
  • rosół

    ½ szklanki
  • pieczarki

    30 dag
  • sól

  • pieprz

  • natka pietruszki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kurczaka podzielić na części, usunąć grubsze kości. Mięso zrumienić na patelni. Przełożyć do rondla. Na patelni podgrzać pokrojone pomidory, czosnek, wino i rosół, dodać przyprawy i zagotować, po czym przełożyć do mięsa. Wszystko dusić razem pod przykryciem. Pieczarki oczyścić, pokroić dodać do mięsa, przykryć i dusić jeszcze chwilę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Monika193 14.09.2011 16:58
świetny pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat